هیولاهای ریز و چندش آور بیماری زا زیر میکروسکوپ

به گزارش وبلاگ هلن، با ذرات ریز اما چندش آوری که حال ما را بهم می زنند و منجر به بیماری می شوند آشنا شوید.

هیولاهای ریز و چندش آور بیماری زا زیر میکروسکوپ

ریز بودن ویروس ها، باکتری ها، حشرات و دیگر موجودات میکروسکوپی، مانع از فعالیت اصلی آنها یعنی انتقال انواع بیماری نمی گردد. زیر لنز میکروسکوپ می توان ماهیت واقعی این موجودات را مشاهده کرد.

انگل ژیاردیا

این تصویر که با استفاده از میکروسکوپ الکترونیک اسکن شده است، انگل شناور ژیاردیا را نشان می دهد. این انگل از طریق آب آلوده وارد روده کوچک شده و باعث عفونت روده می گردد. اسهال شدید از علائم این بیماری انگل ژیاردیا است.

ویروس ابولا

این تصویر ساختار ویروس ابولا را نشان می دهد. این ویروس باعث تب شدید و خونریزی داخلی سختی می گردد که اغلب در نهایت مرگ فرد آلوده را به همراه خواهد داشت.

پشه

این حشره بیماری های زیادی را سبب می گردد که تنها تعدادی از آنها رایج و شناخته شده است: مانند مالاریا، تب زرد. در این تصویر، بخشی از جثه حشره مانند شاخک و پاها جدا شده است.

آنفولانزا

تصویری که مشاهده می کنید در سال 2005 گرفته شده است و ذرات ویروس آنفولانزا در سال 1918 را نشان می دهد.

تصویر بازسازی شده ویروس آنفولانزا از سال 1918

دانشمندان این تصویر را احیا و سپس دوباره بازسازی کردند. ذرات ویروس از سلول های آلوده کلیه یک سگ گرفته شده، و سپس کشت و پرورش یافته است. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری امریکا، آنفولانزای اسپانیایی در سال 1918 باعث مرگ بیش از 500 هزار نفر تنها در ایالات متحده امریکا و 50 میلیون نفر در سراسر جهان شد.

آنفولانزای مرغی

ویروس آنفولانزای مرغی H5N1 را در این تصویر به رنگ طلایی مشاهده می کنید. این ویروس که بافت سلولی کلیه سگ را عفونی نموده در این تصویر به رنگ سبز نشان داده شده است. دانشمندان و مسئولان سلامت عمومی، از این مسئله واهمه دارند که این ویروس مانند آنچه در سال 1918 رخ داد، در عرض یک روز باعث سرایت همگانی گردد.

ویروس ایدز

ویروس ایدز که نام دیگر آن ویروس نقص سیستم ایمنی است، ذره ای است که در اینجا به رنگ بنفش نشان داده شده است و منجر به بیماری ایدز می گردد.

کک

کک ها حشراتی هستند که از طریق نیش زدن، بیماری های عفونی و خطرناک زیادی را به انسان منتقل می نمایند. یکی از این بیماری ها طاعون است که از طریق باکتریوم Yersinia pestis که باعث بروز مرگ سیاه در اروپا شد فرد را مبتلا می نماید.

باکتری بیماری لایم

شبکه ای از باکتری Borrelia burgdorferi را در تصویر مشاهده می کنید که منجر به بروز بیماری لایم می گردد. انسان زمانی که از طریق نیش یک ساس گزیده گردد به این بیماری ابتلا پیدا می نماید. این باکتری از انواع باکتری هایی است که اسپیروکت نامیده می شوند. ظاهر این باکتری به یک فنر شباهت دارد.

ساس

این تصاویر با استفاده از میکروسکوپ الکترون اسکن شده است. قسمتی از دهان این حشره که خون را می مکد به رنگ بنفش در تصویر نشان داده شده است. با این که ساس ها با مکیدن خون زنده اند اما هیچ مدرکی دال بر انتشار بیماری های خونی از طریق این حشره وجود ندارد. فارغ از لکه ای که این حشره با گزش خود بر جای می گذارد. بزرگترین مسئله ای که ایجاد می نماید، بروز حساسیت و آلرژی به علت واکنش به بزاقشان است که وارد بدن انسان می گردد

چشم ساس

در این تصویر چشم مرکب ساس را به رنگ قرمز مشاهده می کنید. هر چشم بزرگ از واحدهای تکرارشونده زیادی به نام اوماتیدیا ساخته می گردد. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، چشم مرکب نسبت به حرکات بسیار حساس است و وقتی هر چیزی در میدان دیدش تکان می خورد هر کدام از اوماتیدیوم ها خاموش و روشن می شوند.

منبع: فوت و فن

به "هیولاهای ریز و چندش آور بیماری زا زیر میکروسکوپ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هیولاهای ریز و چندش آور بیماری زا زیر میکروسکوپ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید