احتمال وجود ویروس در محصولات صنایع غذایی چقدر است؟
به گزارش وبلاگ هلن، دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی با بیان اینکه محصولات صنایع غذایی ایمن ترین مواد غذایی در زمان شیوع ویروس کرونا هستند گفت: با توجه به بالا بودن ذخایر استراتژیک کشور و فراوانی مواد خام و ظرفیت های بالای فراوری، تقاضای مردم پاسخ داده می گردد.

به گزارش گروه مالی وبلاگ هلن، کاوه زرگران، دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران اظهار کرد: محصولات صنایع غذایی بسته بندی شده دارای پروانه از وزارت بهداشت در شرایط حال حاضر امن ترین و مطمئن ترین منبع برای تامین محصولات غذایی مورد احتیاج مردم هستند و صنایع غذایی ایران ظرفیت کافی برای افزایش فراوری و تامین مواد غذایی مورد احتیاج همه مردم کشور را دارد.
دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران با اشاره به خروج کمتر مردم از خانه در پی شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: این روز ها مردم ترجیح می دهند خرید های خود را به صورت یکجا از فروشگاه های مواد غذایی انجام دهند به طوری که این موضوع تقاضا برای مواد غذایی را بالا برده است و در مقاطعی باعث خالی شدن قفسه های فروشگاهی شده است، در حالی که این موضوع می تواند به کندی شبکه توزیع در عکس العمل به تقاضای بالای مردم مرتبط باشد.
وی اضافه نمود: صنایع غذایی کشور فراوریات خود را طبق روال گذشته تامین و فراوری می کنند و با توجه به بالا بودن ذخایر استراتژیک کشور و فراوانی مواد خام و ظرفیت های فراوریی بالای صنایع، افزایش تقاضای مردم به راحتی قابل تامین است و مردم هیچگونه نگرانی از بابت تامین محصولات صنایع غذایی نداشته باشند.
کاوه زرگران تاکید نمود: وجود ظرفیت های خالی فراوری در صنایع غذایی و پر بودن انبار های مواد اولیه سبب شده افزایش تقاضای محصولات این صنایع به راحتی از جانب صنایع غذایی ایران قابل تامین باشد و احتیاجی به ایجاد ظرفیت فراوری جدید در این صنعت نیست و اختلال های کوچک در عرضه بعضی محصولات جای نگرانی ندارد و به سرعت با تامین از انبار کارخانجات برطرف خواهد شد.
محصولات صادراتی در بازار داخلی توزیع می گردد
دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران با اشاره به بسته شدن مرز های بعضی کشور های همسایه با ایران و عدم امکان ترانزیت کالا گفت: بسته شدن بعضی راه های صادراتی و عدم امکان تردد کامیون های حامل محصولات غذایی صادراتی، باعث باقی ماندن بخشی دیگر از فراوریات در بازار داخلی شده و این محصولات نیز در صورت احتیاج در بازار داخل عرضه خواهد شد و نگرانی بابت تامین احتیاج مردم نداریم.
زرگران یادآور شد: کلیه مواد غذایی در کارخانجات صنایع غذایی در کشور تحت شرایط تضمین کیفیت GMP فراوری می شوند و ضوابط بسیار سخت بهداشتی بر فضا و پرسنل فراوری اعمال می گردد و نظارت های دقیقی در این زمینه وجود دارد.
احتمال وجود ویروس در محصولات غذایی صفر درصد است
وی در ادامه تاکید نمود: در فرایند فراوری محصولات صنایع غذایی فرآیند هایی وجود دارد که عملا امکان وجود هرگونه ویروس و باکتری را به صفر می رساند که عملیات پخت در دمای بالای 200 درجه در محصولات آردی مانند انواع کیک و ماکارونی و عملیات پاستوریزاسیون در محصولات مایع، چون محصولات لبنی و نوشیدنی های کارخانه ای از جمله این فرآیند ها هستند.
دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران یادآور شد: بسته بندی فرآورده های غذایی به شیوه های مدرن و نوین بدون دخالت دست در کارخانجات انجام می گردد که عملا امکان ورود هرگونه ویروس به داخل محصول را از میان می برد و محصولات صنایع غذایی در سلامت کامل هستند، به همین علت بهتر است مردم از محصولات فله کمتر استفاده کنند.
وی تاکید نمود: در شرایط کنونی کشور با توجه به مخاطرات بهداشتی موجود ایمن ترین مواد خوراکی محصولات صنایع غذایی است که دارای پروانه ساخت هستند محصولاتی مانند شیر و لبنیات پاستوریزه، نوشیدنی های پاستوریزه، کنسروجات از محصولاتی هستند که ایمنی غذایی بیشتری نسبت به مواد خواراکی فله دارند.
سطح خارجی بسته بندی مواد غذایی قبل از استفاده شسته گردد
زرگران گفت: از آنجا که این محصولات بعد از بسته بندی شدن در کارخانه ها، در شلف فروشگاه های عرضه مواد غذایی قرار می گیرند و برای بالا بردن ایمنی غذایی توصیه می گردد مردم قبل از مصرف اقدامات مراقبتی را رعایت کرده و سطح خارجی محصولاتی مانند کنسروجات را ابتدا شستشو کرده و بعد بازگشایی استفاده کنند.
منبع: خبرگزاری دانشجو