طرز تهیه املت ترکیه ای: یک صبحانه ترکی خوشمزه

به گزارش وبلاگ هلن، یکی از صبحانه های اصیل ترکیه، چیلبیر (çılbır) یا همان املت ترکیه ای است. این غذا با ترکیب چهار ماده غذایی خوشمزه یعنی ماست، سیر، تخم مرغ آب پز، کره ذوب شده تند یکی از صبحانه های مجذوب کننده کشور ترکیه است. قطعا همه این مواد به صورت جداگانه خوشمزه هستند، اما ترکیب آن ها با هم تبدیل به یک صبحانه شگفت انگیز می گردد.

طرز تهیه املت ترکیه ای: یک صبحانه ترکی خوشمزه

املت ترکیه ای یکی از اصیل ترین پیش غذاها و صبحانه ها در کشور ترکیه است. پادشاهان عثمانی علاقه بسیار زیادی به آن داشته اند و تقریبا هر روز در دربار پادشاهان این غذا سرو می شد. با گذشت زمان کم کم این غذا ماهیت لوکس خود را از دست داده و امروزه تقریبا هیچ رستوران گرانی در استانبول این غذا را سرو نمی نماید.

یکی از لذت های سفر کشف طعم ها و مزه های آن کشور است. خوردن غذا در رستورانی که تنها غذاهای سنتی و ملی آن کشور را درست می نماید، بخشی از داستان سفر شما را تشکیل می دهد. اگر به ترکیه سفر کردید، برای پیدا کردن چیلبیر باید سراغ غذاخوری های محلی و رستوران های کوچک بگردید.

اگر اهل غذاهای تند هستید باید بدانید که عطر و طعم فوق العاده تند و تیز این پیش غذا یکی از ویژگی هایی است که برایش می توان برشمرد. شاید بتوان طعم تند این غذا که هوش از سر هرکسی می برد را به نوعی تداعی گر شکوه و قدرت عثمانی ها دانست.

صبحانه ترکی با تخم مرغ عسلی یا در اصطلاح محلی چیلبیر، نمونه ای از تاثیر ترکیب صحیح مواد غذایی بوده و بدون شک با ذائقه ایرانی ها نیز منطبق است. طرز تهیه آسان و سرعت آماده شدن این پیش غذا در کنار طعم بی نظیر آن می تواند بزرگ ترین مزیت آن محسوب گردد که در ادامه روش آسان تهیه آن را خواهیم گفت.

مواد لازم برای طرز تهیه املت ترکیه ای

  • ماست کم چرب سون خرید آنلاین یک فنجان
  • سیر دو حبه
  • روغن زیتون بکر یک ششم فنجان
  • گوجه گیلاسی 350 گرم
  • فلفل دلمه ای یک عدد
  • تخم مرغ (آب پز) دو عدد
  • کره پاستوریزه کاله خرید آنلاین یک چهارم فنجان
  • نمک یک دوم قاشق چای خوری
  • زیره سیاه یک قاشق چای خوری
  • فلفل چیلی یک قاشق چای خوری
  • نان تست (برای سرو) دو برش
  • نعنا و جعفری تازه (برای تزیین) به اندازه دلخواه

مراحل طرز تهیه املت ترکیه ای

مرحله اول

سیر را له نموده و با ماست کم چرب مخلوط کنید. اجازه دهید تا طعم هایشان ترکیب شوند. در همین زمان، تخم مرغ ها را هم در آب جوش قرار دهید تا بپزند ولی در حد عسلی باید آب پز شوند.

مرحله دوم

در یک تابه بزرگ نچسب روغن زیتون، گوجه گیلاسی و فلفل دلمه ای خرد شده را به همراه نمک اضافه کنید. اجازه دهید تا گوجه و فلفل دلمه ای برای حدود پنج تا هفت دقیقه به خوبی سرخ شوند.

مرحله سوم

گوجه ها و فلفل ها را در یک طرف ماهیتابه جمع نموده و کره را در قسمت خالی آن ذوب کنید. فلفل چیلی و زیره سیاه را در کره ذوب شده تفت دهید. قسمتی از کره را برداشته و کل مواد را با هم مخلوط کنید.

مرحله چهارم

ماست و سیر را در کف ظرف سرو ریخته و کمی کره ذوب شده روی آن بریزید. تخم مرغ های آب پز عسلی را روی ماست و گوجه ها را در ادامه روی آن بریزید. سپس، مابقی کره را روی مواد بریزید.

مرحله پنجم

از جعفری و نعنا برای تزیین نان تخم مرغی ترکیه استفاده نموده و به همراه نان تست سرو کنید.

فوت و فن های طرز تهیه املت ترکی

  • اگر سیر خام مطابق ذائقه شما نیست می توانید آن را سرخ نموده و سپس، به ماست اضافه کنید.
  • می توانید به جای فلفل چیلی از فلفل قرمز بهره ببرید.
  • می توانید به جای استفاده از ماست کم چرب، از ماست موسیر کاله هم بهره ببرید. البته در این حالت بهتر است سیر خام کمتری در غذا بهره ببرید.
  • تخم مرغ عسلی به روش ترکی را می توانید تا دو روز در یخچال نگهداری کنید.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه املت ترکیه ای: یک صبحانه ترکی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه املت ترکیه ای: یک صبحانه ترکی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید