2 نوع پیراشکی سبزیجات فوق العاده خوشمزه

به گزارش وبلاگ هلن، پیراشکی سبزیجات نوعی پیراشکی است که بدون استفاده از پروتئین های گوشتی تهیه می گردد. این پیراشکی در جمع گیاهخواران، طرفداران زیادی دارد. در طرز تهیه پیراشکی سبزیجات صرفاً باید از سبزیجات دلخواه استفاده کرد. اما بعضی افراد در دستور پخت پیراشکی سبزیجات، مقداری پروتئین های حیوانی استفاده می نمایند. مانند پیراشکی گوشت و سیب زمینی که در دسته پیراشکی سبزیجات و گوشت واقع شده است. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه 2 نوع پیراشکی سبزیجات خاص با طعمی فوق العاده را به شما آموزش دهیم.

2 نوع پیراشکی سبزیجات فوق العاده خوشمزه

دستورهای آشپزی زیر جزو دستورهای بین المللی پیراشکی سبزیجات هستند. برای تهیه کلیه مواد اولیه پیراشکی های زیر، می توانید از وبلاگ هلن خرید کنید. کافیست اپلیکیشن وبلاگ هلن را روی تلفن همراه خود نصب نموده و با مراجعه به نزدیک ترین فروشگاه موجود در آن، تمامی مواد لازم برای طرز تهیه پیراشکی سبزیجات را به راحتی تهیه فرمائید. مجذوب کننده ترین و خاص ترین طعم های پیراشکی سبزیجات در انتظار شماست.

طرز تهیه پیراشکی سبزیجات و سیب زمینی

دستور آشپزی پیراشکی سبزیجات زیر مشابه سمبوسه عربی است. سمبوسه غذای سنتی جنوب کشور (خوزستان و بوشهر) است که از سبزیجات، سیب زمینی و نان لواش تهیه می گردد. اختلاف بارزی که پیراشکی سبزیجات و سیب زمینی با سمبوسه دارد، نوع خمیری است که در دستور پخت آن تهیه می گردد. بعلاوه این پیراشکی را می توان به دو روش پخت در فر و سرخ کردن در روغن تهیه کرد.

  • غذا برای 4 نفر
  • زمان آماده سازی مواد حدود 2 ساعت
  • زمان پخت حداکثر 1 ساعت
  • مقدار کالری 610 کیلوکالری

مواد لازم خمیر پیراشکی

آرد2 پیمانه
مایه خمیر2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ1 عدد
روغن مایع یا کرهٔ آب شده1/4 پیمانه
آب ولرم1 پیمانه
نمک1 قاشق چای خوری
شکر1 قاشق سوپ خوری
ادویه های دلخواهبه مقدار لازم

مواد لازم پیراشکی

پیاز1 عدد کوچک
فلفل دلمه ای رنگی (سبز، زرد و قرمز)از هر رنگ 1.4 پیمانه
سبزیجات معطر (جعفری، گشنیز و ریحان تازه)

در صورت تمایل (اسفناج)

1 پیمانه
پورهٔ سیب زمینی1 پیمانه
زرده تخم مرغ1 عدد
کنجد یا سیاه دانه (در صورت تمایل)به مقدار لازم

مراحل تهیه خمیر پیراشکی

  1. شکر و آب ولرم را با هم مخلوط کنید، سپس مایه خمیر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. (10 دقیقه به مخلوط زمان بدهید تا مایه خمیر عمل آید.)
  2. تخم مرغ را هم بزنید تا کف کند، سپس روغن را به آن اضافه نموده و دوباره هم بزنید.
  3. مخلوط مایه خمیر را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید. (در این مرحله از هم زن برقی استفاده نکنید.)
  4. آرد و نمک را الک کنید و کم کم به مخلوط بالا اضافه کنید. (مخلوط کردن را با قاشق انجام دهید.) تا زمانی به این کار ادامه دهید که مخلوط از حالت مایع خارج گردد و خودش را بگیرد. (اصطلاحاً خمیری شکل و سفت گردد.)
  5. حالا روی سطح صاف و کمی چرب شده، خمیر را با دست تمیز ورز دهید تا از حالت چسبناک خارج شده و به خمیری نرم و لطیف تبدیل گردد.
  6. اکنون زمان آن فرا رسیده تا به خمیر استراحت دهید. خمیر را در ظرفی گود قرار دهید و روی ظرف را با پارچه ای تمیز بپوشانید و در محل گرم به مدت 1 الی 2 ساعت قرار دهید.
  7. پس از گذشت حداکثر 2 ساعت خمیر پف می نماید و آماده مرحله بعد می گردد.

مراحل پخت پیراشکی سبزیجات و سیب زمینی

  1. پیاز نگینی را در روغن سرخ و ادویه های دلخواه را به آن اضافه کنید.
  2. سبزیجات دلخواه را ساطوری نموده و در پیاز داغ سرخ کنید.
  3. سپس پوره گوجه فرنگی را به آن اضافه نموده و تمام مواد را کمی تفت دهید.
  4. از قبل سیب زمینی را آبپز نموده و به پوره تبدیل کنید. سپس به مخلوط قبل اضافه کنید.
  5. اجازه دهید مواد کاملاً جا بیفتد. (در تمام مراحل سعی کنید از روغن کم بهره ببرید.)
  6. خمیر را به قسمت های مساوی و دلخواه تقسیم کنید و روی یک سطح صاف با وردنه پهن کنید.
  7. سپس خمیرهای صاف شده در قالب پیراشکی قرار دهید تا ظاهر پیراشکی یک دست و زیبا باشد. (در غیر این صورت می توانید خمیر را با دست به صورت دایره های مساوی پهن کنید.)
  8. یک قاشق غذاخوری از مواد پیراشکی سبزیجات و سیب زمینی را روی خمیر ریخته و قالب را ببندید. این کار را برای تمام خمیرهایی که از قبل آماده نموده اید انجام دهید. (اگر به صورت دستی و سنتی قالب گیری پیراشکی را انجام می هید، پس از این که مواد را روی خمیر قرار دادید، دو طرف خمیر را روی هم قرار دهید و با چنگال لبه های خمیر پیراشکی را فرم دهید.)
  9. زرده تخم مرغ را کمی هم بزنید و با برس مخصوص روی پیراشکی سبزیجات بکشید. سپس روی پیراشکی ها را با مقداری کنجد یا سیاه دانه تزئین کنید.
  10. اگر از فر استفاده می کنید، می توانید پیراشکی سبزیجات و سیب زمینی را داخل سینی فر چرب شده با دمای 180 درجه سانتیگراد بچینید. 45 دقیقه الی 1 ساعت به غذا فرصت دهید تا پخته گردد.
  11. اگر از روش سرخ کردن را انتخاب می کنید، ضروری است مقدار زیادی روغن در تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کاملاً داغ گردد. سپس پیراشکی ها را در تابه سرخ نموده و نوش جان کنید.

طرز تهیه پیراشکی سبزیجات تونسی

دستور آشپزی پیراشکی سبزیجات زیر، بومی کشور تونس است. طعم تند و بوی دلپذیر پیراشکی سبزیجات تونسی مرهون ادویه تند و تیز زعتر است که هر فرد علاقه مند به غذاهای تند را هیجان زده می نماید. این نوع پیراشکی سبزیجات در اغلب رستوران های عربی در سراسر دنیا سرو می گردد. مواد اولیه زیر به نسبت 4 نفر، زمان آماده سازی 2 ساعت و زمان پخت حداکثر 1 ساعت است.

مواد لازم خمیر پیراشکی

آرد2 پیمانه
مایه خمیر2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ1 عدد
روغن مایع1.4 پیمانه
آب ولرمبه مقدار لازم

مواد لازم پیراشکی

پیاز1 عدد میانه
پوره سیب زمینی2 پیمانه
کنسرو سبزیجات1 پیمانه
زعتر2 قاشق غذاخوری
سماق1 قاشق چای خوری
نمک و ادویه های دلخواهبه مقدار لازم
روغن زیتونبه مقدار لازم

مراحل تهیه خمیر پیراشکی

  1. آرد الک شده و روغن را با هم مخلوط کنید.
  2. تخم مرغ را هم زده و به مواد قبل اضافه کنید.
  3. آب ولرم را کم کم به مواد اضافه کنید تا خمیری یک دست حاص گردد.
  4. خمیر را با دست خوب ورز دهید و در ظرفی گود و در دار قرار دهید.
  5. در ظرف را بسته و در مکانی گرم به مدت 1 الی 2 ساعت استراحت دهید.

مراحل پخت پیراشکی

  1. پیاز نگینی شده را در روغن زیتون سرخ کنید.
  2. مخلوط سبزیجات، نمک، سماق و کلیه ادویه های دلخواه را همراه پوره سیب زمینی در پیاز داغ سرخ کنید.
  3. در دقایق پایانی پخت مواد، زعتر را به مواد اضافه نموده و اجازه دهید مواد کاملاً جا بیفتد.
  4. خمیر پف نموده به گلوله های مساوی و کوچک تقسیم، سپس با وردنه صاف کنید.
  5. به مقدار یک قاشق غذاخوری از مواد روی خمیر پهن کنید، سپس دو لبه خمیر را روی هم قرار داده و با دست یا چنگال فرم دهید.
  6. این نوع پیراشکی را باید در روغن داغ فراوان سرخ و نوش جان کنید.

کلام آخر

پیراشکی سبزیجات، غذایی سبک و خوش طعم برای علاقه مندان به غذاهای گیاهی است. کالری این نوع پیراشکی نسبت به پیراشکی های پروتئینی، کمتر و برای صرف در وعده شام یا میان وعده عصر بسیار مناسب است. دو نوع طرز تهیه پیراشکی سبزیجات بسیار خوشمزه و آسان پز در این مقاله برای شما تهیه نموده ایم و امیدواریم از مطالعه و تجربه آن در منزل لذت ببرید. وبلاگ هلن همراه تجربه های ارزنده شما خوانندگان عزیز است، بنابراین حتماً نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع: اسنپ مارکت

به "2 نوع پیراشکی سبزیجات فوق العاده خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 نوع پیراشکی سبزیجات فوق العاده خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید