طرز تهیه کیک خرمالو مجذوب کننده برای شب یلدا
به گزارش وبلاگ هلن، خرمالو میوه ای خوراکی است که در انواع درختان تیره خرمالوئیان رشد می نماید. بیشترین و رایج ترین خرمالو به گونه Diospyros kaki یا خرمالوی آسیایی تعلق دارد. رنگ خرمالوی رسیده از زرد روشن تا نارنجی و قرمز تیره متغیر است. خرمالو میزان و اشکال متنوعی دارد. بعضی از انواع خرمالو گرد و گونه های دیگر به شکل قلب یا کدو تنبل هستند. این میوه شیرین و خوشمزه برای تهیه انواع دسر، به خصوص، کیک خرمالو مورد استفاده قرار می گیرد.
خرمالو حاوی ترکیبات گیاهی و مواد مغذی است، در تیجه مصرف آن می تواند از جهات مختلف برای بدن مفید باشد. از جمله خواص این میوه می توان به حفظ سلامت چشم، کاهش کلسترول بد و تقویت عملکرد قلب خون اشاره نمود. خرمالو یک میوه پاییزیست، بنابراین در طول پاییز، دسترسی به این میوه خوش طعم و خوشمزه به راحتی امکان پذیر خواهد بود. برای جشن گرفتن شب یلدا خوراکی های رنگارنگی در نظر گرفته می گردد، یکی از این خوراکی های خوش آب و رنگ و پرطرفدار، کیک خرمالو است. به همین دلیل، در ادامه طرز تهیه کیک خرمالو را توضیح خواهیم داد که با توجه به خواص متعدد و طعم بی نطیر این میوه، می تواند انتخاب سالم و لذیذی برای شب یلدای شما باشد.
مواد لازم:
- خرمالو: 4 عدد (درشت و رسیده)
- جوش شیرین: 1 1⁄2 قاشق چای خوری
- شکر: 1 3⁄4 پیمانه
- کره: 1⁄2 پیمانه (مدتی در دمای اتاق باشد)
- تخم مرغ: 3 عدد (بزرگ)
- عصاره وانیل: 2 قاشق چای خوری
- آرد همه منظوره: 2 پیمانه
- پودر دارچین: 1 قاشق چای خوری
- نمک: 1⁄2 قاشق چای خوری
- پودر میخک: 1⁄4 قاشق چای خوری
- گردو: 3⁄4 پیمانه (خرد شده)
- مویز: 3⁄4 پیمانه
- پودر قند: به مقدار لازم
- آرد و کره: کمی برای ریختن داخل قالب
طرز تهیه:
- فر را از پیش روی حرارت 176 درجه سانتی گراد قرار دهید.
- کمی کره و آرد را داخل قالب مورد نظرتان ریخته و پخش کنید.
- خرمالوها را پوست بگیرید و از الک درشت رد کنید تا به حالت پوره دربیاید.
- حدود 1 1/3 پیمانه پوره خرمالو را در یک کاسه کوچک بریزید.
- جوش شیرین را داخل پوره ریخته و مخلوط کنید. پوره را کنار بگذارید.
- شکر و کره را در یک کاسه بزرگ بزنید تا مخلوط شوند (مخلوط گلوله ای گردد)
- دو عدد تخم مرغ را جدا جدا به شکر و کره اضافه کنید و بعد از هر بار افزودن، خوب بزنید.
- وانیل را اضافه کنید.
- آرد، دارچین، نمک و میخک را در مخلوط کره الک کنید. سپس مواد را با استفاده از کفگیر لاستیکی به خوبی مخلوط شوید.
- خرمالو، گردو و مویز را مخلوط کنید.
- خمیر را به قالب از پیش آماده شده منتقل کنید.
- کیک را حدود 55 دقیقه داخل فر بپزید.
- در نهایت، کیک را بیرون بیاورید تا زمانی که خنک گردد. سپس برای تزیین کمی پودر قند روی آن بپاشید.